0
سنگبری معنوی
تولید کننده وصادر کننده برتر سنگ گرانیت مروارید مشهد

سنگ های گرانیت جزو مقاوم ترین و پرکاربردترین سنگ های ساختمانی به حساب می آیند که در کشور ما ایران نیز در بسیاری از معادن تولید و استخراج می شود. سنگ آذرینی که با دارا بودن طیف رنگی متنوع می تواند در کاربری های متفاوتی هم مورد استفاده قرار گیرد. ما نیز در این مقاله از فروشگاه اینترنتی سنگبری معنوی سعی داریم شما را با طیف رنگی گرانیت های ایران آشنا کنیم، همراهمان باشید.

دلیل تنوع رنگ در سنگ های گرانیت ایران

تا به حال فکر کرده اید که چرا سنگ های گرانیت دارای رنگ های متنوع و مختلفی هستند؟ و چه علت و عاملی باعث متمایز بودن رنگ یک کوپ می شود؟ حتی اگر یک زمین شناس حرفه ای هم نباشید با نگاه کردن به گرانیت ها متوجه این تفاوت ها و تمایزها خواهید شد.

گرانیت های ایران سنگ هایی آذرین با دانه بندی درشتی هستند که با چشم به آسانی دیده می شوند و معمولا طیف رنگی در سنگ گرانیت سفید، خاکستری، صورتی و سیاه خلاصه می شود. 

سنگ گرانیت

 اما مهم ترین عامل تعیین کننده رنگ سنگ گرانیت چیست؟

گرانیت ها یک سنگ کنگلومریت یا کلوخه ای تشکیل یافته از کانی ها و سنگ ها هستند. اصلی ترین مواد تشکیل یافته در چنین سنگ هایی پتاسیم فلدسپار(10 تا 65 واحد)، کوارتز (20 الی 60درصد) ، میکا( 5 تا 15 واحد) ، آمفیبول و مقداری کانی است.

اما رنگ های مختلف گرانیت های ایرانی به علت وجود کانی ها در ساختارشان است. هم چنین جالب است که بدانید که میزان تقریبی کانی های رنگی در یک سنگ گرانیت بستگی زیادی به منبع اصلی سنگ مذاب سرد شده دارد که سنگ را تشکیل داده است.

ترکیب کانی ها علت اصلی ایجاد طیف رنگی گرانیت ها

وجود هر یک از کانی های زیر موجب ایجاد رنگی جدید در گرانیت ها می شود که عبارت اند از؛

  • سفید شیری: کوارتز
  • سفید: فلدسپاد
  • صورتی سالمونی: پتاسیم فلدسپاد
  • سیاه یا قهوه ای تیره: بیوتیت
  • طلایی متالیک یا زرد: موسکویت
  • سبز تیره یا سیاه: آمفیبول

سنگ گرانیت

 

محبوب ترین رنگ های گرانیت ایرانی

در ادامه به برخی از رایج ترین و دوست داشتنی ترین رنگ های سنگ گرانیت ایرانی همراه با علت رنگی بودنشان اشاره کردیم که عبارت اند از؛

  • سنگ گرانیت سبز ایرانی

زمانی که نام گرانیت سبز بر زبان می آید، در واقع به مجموعه ای از ماربل با دانه های رنگی سبز اشاره می شود  به دلیل وجود سرپانتین این رنگ را دارا هستند. علاوه بر این چنین چیزی می تواند گروه متنوعی از سوپ استون باشد که به اشتباه گرانیت نامیده شده اند. بهتر است بدانید که گرانیت سبز به ندرت یافت می شود ولی تعداد سنگ ها با کانی های سبز رنگ به وفور پیدا می شود. اما یکی از دلایل  غیر معمول رنگ سبز وجود آمازونیت مجموعه ای از فلدسپاد سبز است.

  • گرانیت های سفید ایرانی

رنگ سفید گرانیت به علت وجود کوارتز (سفید شیری) و فلدسپار( سفید مات) است. هم چنین لکه های سیاه رنگ کوچک نیز ناشی از وجود دانه های آمفیبول است.  جالب است بدانید که اگر سنگی  به طور 100 درصدی سفید باشد، گرانیت نیست و احتمال دارد یک سنگ ساختگی باشد.

  • گرانیت سیاه رنگ

سنگ های کاملا به رنگ سیاه به هیچ وجه نمی توانند گرانیت باشند چرا که سنگ گرانیت حداقل 20 واحد دارای کوارتز است.

  • گرانیت ایرانی صورتی رنگ

اگر به گرانیت های صورتی رنگی برخوردید باید بدانید که علت رنگ آن به وجود زیاد فلدسپار پتاسیم در آن بر می گردد.  علاوه بر این در این طیف رنگی گرانیت ها می توان دانه های کوارتز نیمه شفاف شیری، آمفیبول قهوه ای تیره و یا سیاه و فلدسپار مات را نیز مشاهده کرد.

سنگ گرانیت

 

  • سنگ گرانیت سیاه و سفید

در چنین سنگ هایی به نظر می رسد که مقادیر کوارتز، فلدسپار و آمفیبول به یک اندازه است و همین امر موجب ایجاد یک گرانیت سفید و سیاه خال خالی شده است. گرانیت های سیاه و سفید از معمول ترین گرانیت های مورد استفاده در مصارف گوناگون به شمار می رود.

  • رنگ قرمز گرانیت

 قرمز از خاص ترین رنگ های گرانیت به شمار می رود که دلیل آن هم به وجود مقدار زیادی فلدسپار پتاسیم صورتی رنگ باز می گردد که فلدسپارk_ آن قرمزی زیادی دارد.  علاوه بر این در برخی موارد نیز قرمزی سنگ گرانیت می تواند ناشی از وجود اکسید آهن در دانه های سنگ آهن یا وجود فلدسپار در آن باشد و در واقع این همان فرایندی است که در فلز زنگ زده هم رخ می دهد.

  • گرانیت آبی رنگ

یکی از محبوب ترین گرانیت آبی رنگ است . اما بهتر است بدانید که کانترتاپ از جنس گرانیت آبی به احتمال فراوان گرانیت نیست و ممکن است یک لارویکیت ( سنگ آذرین از مونزونیت) باشد. اما باز هم در بازار به گرانیت آبی رنگ معروف است.

اما مهم ترین طیف رنگی گرانیت های ایرانی

می توان گرانیت های ایرانی را در دسته زیر نام برد و با تصویری از آن ها رنگ هایشان را به شما شناساند که عبارت اند از؛

  • سنگ گرانیت مروارید مشهد

این سنگ جزو ارزان ترین سنگ های گرانیت به حساب می آید که با .توجه به خصوصیات خود می تواند در کاربری های مختلفی مورد استفاده قرار گیرد. در مقاله ای جدا به تمام ویژگی های مروارید مشهد پرداخته ایم.

تصویری از سنگ گرانیت مروارید مشهد

سنگ گرانیت مروارید مشهد

 

  • سنگ گرانیت نهبندان

این نوع گرانیت ایرانی با دارا بودن سه سورت اصلی توسی ،کرم و پرتقالی از جالب توجه ترین گرانیت های ایرانی به شمار می رود. هم چنین گرانیت نهبندان دارای مقاومت بالایی نسبت به سایر انواع است.

تصویری از رنگ های نهبندان

سنگ نهبندان

 

  • سنگ گرانیت نطنز

گرانیت نطنز نیز با دارا بودن دو سورت اصلی مشکی و توسی قابل تهیه و دسترسی است و جزو گرانیت های صادراتی به حساب می آید.

تصویری از گرانیت نظنز ایرانی

سنگ گرانیت نطنز

 

  • سنگ گرانیت جنگلی بیرجند

این نوع از گرانیت های خاصی به شمار می رود که در مقایسه با نوع خارجی اش قیمت مناسبی هم دارا است.

تصویری از گرانیت سبز

سنگ گرانیت جنگلی بیرجند

  • سنگ گرانیت یزد

این گرانیت قرمز رنگ است و در بالا به دلیل قرمز بودن این نوع گرانیت ها اشاره کردیم.

تصویر گرانیت  قرمز یزد

 

  سنگ گرانیت یزد

  • گرانیت الموت

اگر سلیقه خاصی دارید ، بی شک انتخاب چنین گرانیتی می تواند برایتان مناسب باشد.

تصویری از الموت

الموت مشکی

 

  • سنگ گرانیت خرم دره

این سنگ ساختمانی هم رنگی مابین توسی و سبز و طرحی یکنواخت دارد و جزو سنگ های ارزان محسوب می شود.

تصویر گرانیت خرم دره

سنگ گرانیت خرم دره 

 

  • سنگ گرانیت سیمین

این نوع نیز به رنگ مشکی است و از سایر گرانیت های ایرانی گران تر است.

تصویر گرانیت سیمین

سنگ گرانیت سیمین 

برای مشاهده تصاویر بیش تر سنگ های گرانیت ایرانی و سایر آن می توانید به مقاله زیر مراجعه کنید.